Do dopravy zdarma zbývá: 2 500 Kč
Veltlínské zelené, "Liščí vrch" pozdní sběr (K2)
Hrozny na tento „veltlín“ macerovaly po zpracování 20 hodin v lisu.
Po vylisování šla část vína do akátového sudu a část do nerezových tanků, kde byla vína školena až do jejich scelení před plněním do lahví.
Víno zlatožluté barvy, které se díky ročnímu ležení na kvasných kalech v sudech stalo krásně více vrstevnatým vínem.
Plná vůně s aroma žlutomasého ovoce, sladkého koření, pikantnosti a tóny lusku vanilky.
Chuť je také plná a komplexní, s tóny žlutého melounu, grilovaného ananasu a minerálním závěrem.
____________________________________________________________________________________________________
Kategorie vín - od ročníku 2021 budou lahve označeny K2, K3 nebo K4.
K2 - Víno ovocné, květnaté, svěží, suché a dobře pitelné lehčího typu. Víno většinou pochází z mladších vinic – do 15 let, tvořené v nerezu s jemnou prací míchání na kvasnicích.
K3 - Víno vyšší vyzrálosti s tóny zralého žlutého ovoce, v chuti intenzivní, ovocité a šťavnaté středně plného typu. Víno většinou pochází z vinic mezi 15 a 30 lety a je tvořené v nerezu či dřevě s intenzivnější prací míchání na kvasnicích.
K4 - Víno vysoké zralosti s koncentrovanou vůní a chutí s tóny přezrálého ovoce s výraznou stopou minerality. Víno většinou pochází z vinic starších 30 let a je tvořeno delší prací na kvasnicích a kombinací dřeva či betonu.
Původ
Vinař | Vinařství Kadrnka |
---|---|
Region | Česká republika |
Oblast | Mikulovská podoblast |
Vlastnosti
šumivé/tiché | Tiché |
---|---|
technologie | Část vína bylo zpracováno v akátových sudech |
ročník | 2021 |
objem láhve | 0,75 l |
dekantace | Ne |
počet lahví v kartonu | 6 |
procento alkoholu | 11,5 % |
---|---|
obsah cukru | Suché |
Odrůdy | Veltlínské zelené |
Párování | Ryby, Párty |
Vinařství
Vinařství Kadrnka
Rodinné vinařství Kadrnka se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Jindřich je se svou rodinnou již čtvrtou generací, která v práci ve vinařství pokračuje. Jeho nejdůležitějším profesním krokem bylo, když v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros…
Více o vinařství »