Buglioni

Veneto
Buglioni
Buglioni
Buglioni
Buglioni
Buglioni
Buglioni
Buglioni

Vína z vinařství Buglioni

O vinařství Buglioni

Mariano Buglioni

majitel

Alfredo a Mariano Buglioni nikdy nesnili o vinohradnictví ani o tom, že by vlastnili vinařství. V roce 1993 ale Alfredo koupil v srdci regionu Valpolicela Classico starou farmářskou usedlost, kterou si vždy přál. A k ní patřily i 4 hektary vinic, na kterých byly vysázeny odrůdy Corvina, Covinone, Molina a Rondinella. 

V roce 2000 Mariano se svým otcem poprvé vložili své úsilí do vinařství - za pomoci vinařských konzultantů založili vlastní sklep a vyrobili prvních 12 000 lahví. V roce 2001 se k nim přidal winemaker Diego Bertoni - vyrábí zde svá vína dodnes. 

V roce 2004 k již existujícím vínům přibyl první ročník Amarone - a Mariano začal svá vína prodávat. Klepal na dveře vinařských agentů a distributorů a každý z nich mi odpověděl stejně: „Víno je pouze vaše hobby - proč bychom se měli zabývat vinařstvím, které tu možná už za pár let nebude?“ 

Bylo jasné, že se jejich přístup musí změnit - víno se stalo hlavním produktem. Rozloha jejich vinic ve Valpolicella vzrostla na 55 hektarů (k tomu 5 hektarů v regionu Lago di Garda). Část hroznů prodávají sousedním vinařům, ze zbytku pak vyrobí ročně 280 000 lahví vína pod vlastní etiketou. Z tohoto množství se 50 000 lahví vyrobí metodou „appassimento“, tedy ze sušených hroznů (Amarone a Ripasso). 

Buglioni vyrábí šumivé, bílá i červená vína. Ale hvezdami produkce jsou právě ta červená, za která získal mnohokrát před 90 bodů od věhlasných hodnotitelů - jako například Wine Spectator.