![✨ Máme pro vás novinky tohoto týdne! Tentokrát vám představíme tři perly z růžových vín.
🩷 Soleil Des Alpes Rosé - Zavřete oči a představte si slunečné ráno v jižní Francii. Soleil Des Alpes Rosé je směsicí Grenache, Syrah a Cinsault, která vás přenese na úpatí Alp. Chuť je komplexní, s vyváženou svěžestí a mineralitou.
🩷 Costeval Coteaux d’Aix-en-Provence AOC - Víno, vytvořené ze směsi Grenache, Syrah a Cinsault, má třešňově růžovou barvu a delikátní květinovou vůni s nádechem drobného ovoce. Chuť je svěží, bohatá a kulatá s jemnými minerálními tóny v závěru.
🩷 Giardino Rosé Toscana IGT - Víno z vinařství Santa Cristina vás oslní lososově růžovou barvou a vůní růží, růžového grapefruitu, divokých jahod a zralých jablek.
#simplywines #ruzovevina #vino #winelover #nakupvin #praha #kvavlitnivina #milovnicivina](https://scontent-vie1-1.cdninstagram.com/v/t51.29350-15/451585800_853219503369408_3751358503798541591_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=18de74&_nc_ohc=3FrhhLUtlc8Q7kNvgH8x-0U&_nc_ht=scontent-vie1-1.cdninstagram.com&edm=ANo9K5cEAAAA&gid=ARdqmJqZ5PnsyrW1VIqSG5t&oh=00_AYCcQx4cd474lHCegVHr8JLC6xjO58dOkhdA_uFYvDj1yg&oe=66AA8DC6)
Do dopravy zdarma zbývá: 2 500 Kč
Vinařství Gala patří mezi menší moravská vinařství. Hospodaří na 9 hektarech vlastních vinic v jedinečném terroiru Pálava, který je Chráněnou krajinnou oblastí a patří do soustavy chráněných území Natura 2000 a UNESCO.
Filozofie Jaromíra Galy určuje směr, kterým své vinařství buduje: „Půda jako živý organismus je pro nás základem. Přináší nám vitální keř révy, z kterého se snažíme získat dokonalý hrozen a z něj pak vysoce kvalitní víno jako přírodní produkt.“
Jaromír Gala se narodil v jihomoravské obci Kobylí ve vinařské rodině. Oba dědové vlastnili vinice a zabývali se výrobou vína. Také otec pokračoval v rodinné vinařské tradici, jejíž rozvoj byl bohužel omezen tehdejším režimem. V rodině se traduje, že jsem již jako 5letý kluk ostříhal nůžkami na porcování drůbeže svůj první révový keř.
Vystudoval střední vinařskou zemědělskou školu ve Valticích a následně Mendelovu univerzitu v Brně, specializace vinařství a vinohradnictví na katedře v Lednici. Jedním z jeho vyučujících profesorů byl i Vilém Kraus.
Prvním důležitým vinařským krokem byla spolupráce s ing. Josefem Peřinou ve společnosti Mikros-vín Mikulov (dříve ZOD Mikulov) v letech 1994 – 1999. V roce 1999 byl u vzniku vinařství Tanzberg Mikulov, kde osm let zastával pozici ředitele společnosti.
Cenné zkušenosti získal také díky praxi ve vinařských oblastech Wachau (Rakousko) a Pentington (Kanada) a dále díky návštěvám vinařských podniků ve Francii, Itálii, Německu, na Novém Zélandě, v Kalifornii a Gruzii.
Vinice vinařství se nacházejí na svazích Stolové hory ve viničních tratích obcí Bavory a Perná. Pěstuje se minimálně 6600, někde až 9000 keřů na hektar s nízkou opěrnou konstrukcí. Ve vinicích je kladen důraz na ruční práci. Také hrozny se sklízí výhradně ručně, a to v několika vlnách, jejich množství se redukuje a zpracovává co nejšetrnějším způsobem.