Azienda Mario Giribaldi

Piemonte
Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi

Vína z vinařství Azienda Mario Giribaldi

O vinařství Azienda Mario Giribaldi

Vinařství Giribaldi vzniklo na počátku 20. století a v regionu Piemonte vyrábí svá vína se stejnou vášní již tři generace.

VÍNO JE ODRAZ TOHO, KDO HO VYRÁBÍ

Toto je hlavním mottem vinařství Giribaldi. Mario, současný majitel vinařství, k tomu přidává: "Víno je odrazem lidí, kteří ho vyrábějí, těch, kteří pracují na vinici pod celodenním sluncem nebo v chladném zimním sněhu. Těch, kteří pracují celý den a noc ve vinařství během sklizně, aby sledovali, jak se víno pomalu proměňuje, těch, kteří navrhují láhev a starají se o její image, těch, kteří jsou velvyslanci našich vín a předávají vášeň nás, kdo jsme je vyrobili.“

“V dnešní době, kdy přemýšlíme o tradicích a lásce k vínu, jednoduše pokračujeme v práci mého otce a dědečka se stejnou vášní a oddaností. Jsme rodina a to nejen proto, že reprezentujeme již třetí generaci, ale především proto, že všech 10 členů rodiny každý den společně pracuje a sdílí stejnou vášeň.”

VINICE, PŮDA, RÉVA... TÍM TO VŠECHNO ZAČÍNÁ

Mario k tomu říká: “Závisí kvalita vína na práci ve vinicích nebo ve sklepě? Tuto otázku dostávám poměrně často. Je obtížné pochopit, jak je důležité jedno i druhé. Není pochyb o tom, že všechno začíná od vinice a její polohy, od hledání odrůdy, která odpovídá místní půdě a mikroklimatu a samozřejmě od let zkušeností, které jsou lepší, než kterákoli odborná kniha.

Proto je velmi důležité dokonale znát své vinice a půdu, abyste s nimi mohli zacházet podle toho, co potřebují. Existuje mnoho faktorů, které odlišují jednu vinici od druhé. Každá vinice má svůj vlastní čas, svůj vlastní svah, svoje vlastní mikroklima atd. Kvalita hroznů, které během sklizně zpracováváme, je pro nás zásadní. Od jara do podzimu určují pravidla klimatické podmínky. Jediné, co můžeme udělat, je sledovat počasí a rozhodnout se, jaké práce na vinici dělat. Práce ve sklepě jsou pak velmi tradiční se zvláštním důrazem na zkušenosti, které jsme si v průběhu let předávali. Používání moderních technologií nám pomáhá zachovat vysokou kvalitu hroznů.”

GIRIBALDI JE ORGANICKÉ. PROČ ORGANICKÉ?

“Dnes může být „organická“ produkce módním trendem. Pro naše vinařství toto označení znamená něco velmi odlišného. S pěstováním organických hroznů jsme začali již v roce 2001 a první organickou certifikaci jsme získali v roce 2004. To z nás dělá jednoho z prvních producentů organického vína. Dnes je to pro nás životní styl - způsob života, který sdílí celá naše rodina. Naším cílem vždy byla výroba vysoce kvalitních vín s důrazem na autenticitu. Náš ekosystém potřebuje lidi jako jsme my, kteří pracují s přírodou a respektují ji”, uzavírá Mario.