
Etna Rosso, Sicilia DOC
Hrozny na toto víno pocházejí z okolí známé sicilské sopky. Je vyrobené ze 100% odrůdy Nerello Mascalese.
Víno fermentuje částečně v dubových sudech a částečně v nerezových tancích. Také zrání, které trvá 6-8 měsíců, probíhá částečně v sudech a nerezových tancích.
Má průhlednou a jasnou rubínovou barvu.
Vůně je bohatá s aroma vanilky, višní, divokých jahod a květin.
Také chuť je velmi bohatá a jemná. Objevují se tóny ovoce, zemitosti, myrty a orientálního koření, také dotekem minerality, rebarbory a černého pepře.
Je ideálním “každodenním vínem, hodí se k jednodušším jídlům, jako jsou těstoviny s rajčaty, nebo komplexnějším masovým pokrmům.
Podávejte vychlazené na 14-16℃.
Vlastnosti
šumivé/tiché | Tiché |
---|---|
technologie | Zraje 6-8 měsíců v dubových sudech |
ročník | 2019 |
objem láhve | 0,75 l |
dekantace | Ano |
počet lahví v kartonu | 6 |
procento alkoholu | 13,5 % |
---|---|
obsah cukru | Suché |
Odrůdy | Nerello Mascalese |
Párování | Hovězí, Těstoviny, Sýry |