3. července 2023

Gastronomické okénko

Gastronomické okénko
Gastronomické okénko
Gastronomické okénko
Gastronomické okénko

Milé dámy, vážení pánové,

Po delší době jsme zpět s naším pravidelně nepravidelným “gastronomickým okénkem”, ve kterém přinášíme naše osobní zkušenosti s kombinací vína s jídlem.

 - prvním vínem a příjemným aperitivem je “A Rosato” z toskánského vinařství Fattoria Aldobrandesca. V tomto případě jsme víno ničím "nekomplikovali" a prostě si ho vychutnali při posezení u bazénu. Jedná se o nadstandardní růžové víno z produkce rodiny Antinori. 

 - prvním gastronomickým doporučením je tak italské risotto s krevetami - v našem podání v kombinaci s champagne Doyard-Mahé Cuvée Empreinte, podávané v křišťálovém skle Dolce Vita z dílny Lukáše Jabůrka.

 - druhým chodem pak mohou být ravioli plněné masem, rajčaty a čerstvou bazalkou v kombinaci s Barolem ročníku 2013 z vinařství Prunotto. 

 - na závěr pak volíme selekci vybraných sýrů, rajčat a francouzské bagety - a to buď ve spojení s Botrosecco z vinařství Le Mortelle. 

Dobrou chuť

Váš Simply Wines Team :-)

 

Instagram