3. února 2022

Kombinujeme vína s jídlem

Kombinujeme vína s jídlem
Kombinujeme vína s jídlem
Kombinujeme vína s jídlem

Milé dámy, vážení pánové,

Leden je (konečně) za námi, aktuální Covidová situace se z gastronomického pohledu zdá být na pozitivní cestě (viz aktuální zprávy a rušení povinnosti nastavených kontrol…) a tak se snad brzy vrátíme ke starému dobrému zvyku návštěv restaurací.

Ale my nezahálíme ani nyní a neustále kombinujeme naše vína s různými jídly. 

Aktuálně jsme vyzkoušeli a doporučujeme:

 - Grüner Veltliner “Rossatz”, v kategorii Federspiel z vinařství Weingut Sigl v kombinaci s italskou gastronomickou klasikou, tedy “Tagliatelle ai gamberi e pomodori”

 - víno Vivia (cuvée Vermentino, Viognier, Ansonica) z italského Toskánska, vinařství Le Mortelle (Antinori) jsme použili jako aperitiv k předkrmu v podobě italské Bruschetty (opečený chléb, rajčata, bazalka, sůl, pepř, olivový olej a česnek). Bruschetta se obvykle podává k snídani nebo právě jako předkrm. V Itálii se často připravuje na grilu - ale přeci jen je únor.… Ročník 2020 je již bohužel beznadějně vyprodaný, ale my už se těšíme na ročník 2021, který bude k dispozici na přelomu února a března.

 - posledním tipem je kombinace, která má připomenou, že růžová vína mají své místo na stole také v zimních měsících. Naše volba padla opět na produkci vinařství Antinori a jejich usedlost Fattoria Aldobrandesca (Maremma, Toscana), konkrétně ultra prémiové Rosé “A Rosato”, vyrobené z odrůdy Aleatico. Jednoduchá úprava krevet (ale můžeme říct i obecně s mořských plodů) v kombinaci s tímto výjimečným a velmi elegantním vínem, je opravdu luxusním zážitkem

Tak rychle do kuchyně a dejte prostor vlastní fantazii.

Dobrou chuť. 

Váš Simply Wines Team :-)