14. září 2021

Návštěva vinařství De Stefani

Návštěva vinařství De Stefani
Návštěva vinařství De Stefani
Návštěva vinařství De Stefani
Návštěva vinařství De Stefani
Návštěva vinařství De Stefani
Návštěva vinařství De Stefani
Návštěva vinařství De Stefani

Naše cestování po Itálii pokračovala z Toskánska zpět na sever a to do regionu Veneto. Zde těsném sousedství historických Benátek sídlí vinařství De Stefani. 

De Stefani je rodinné jméno, které je v názvu vinařství již od poloviny 18. století. V současnosti patří mezi přední výrobce vín v tomto regionu - vyrábí se zde celá řada vín Prosecco, ale také vynikající tichá vína. 

Důkazem, že vína Prosecco od De Stefani jsou na nejvyšší úrovni, je hodnocení letošní hodnocení významného vinařského magazínu Wine Enthusiast, který zařadil Prosecco Rive di Refrontolo do svého výběru “TOP 100 wines 2020” na 43. místo s 93 body. Bylo zároveň nejvýše umístěným vínem v kategorii Prosecco. Právem ho tak u De Stefani označují jako “No.1 Prosecco in the world” !!!

Samotný příjezd do vinařství ovlivnila nečekaná situace. V sortimentu De Stafani jsou mimo jiné vína Prosecco s označením “Valdobbiadene”, jejichž výroba je přísně kontrolována vinařskými “úředníky”. A právě tito pánové se neočekávaně (jak je ostatně jejich zvykem) ohlásili na kontrolu průběhu výroby. Takže se naše setkání s Alessandrem De Stefani o několik hodit oddálilo.

Začátek naší návštěvy byl tak v rukách neméně příjemné paní Chiari de Stefani. Provedla nás celým vinařstvím, vysvětlila všechny důležité informace o historii a filozofii vinařství, ale také výrobě vín. 

Poté, co se k nám přidal i Alessandro jsem se vydali do přilehlých vinic (na ty ve Valdobbiadene tentokrát kvůli zdržení nevyšel čas) a pak už jsme se těšili z ochutnávky celého portfolia vín, ke kterým nám Chiara připravila skvělou večeři.

Den strávený ve společnosti této skvělé a srdečné rodiny, a s výjimečnými víny, nás opravdu  velmi potěšil. 

Ne dlouho po našem návratu pak dorazila informace o aktuálním hodnocení vín od Jamese Sucklinga, která jen potvrdila vysokou úroveň vín De Stefani!! - detaily najdete zde.

Všechna vína, která jsou aktuálně k dispozici najdete zde - jsme si jisti, že Vás jejich kvalita potěší!.

Naše další kroky vedli do severovýchodního cípu Itálie, konkrétně regionu Friuli - a i zde je na co se těšit. 

Váš Simply Wines Team :-)