22. září 2020

Objevujte s námi zajímavé kombinace

Objevujte s námi zajímavé kombinace
Objevujte s námi zajímavé kombinace
Objevujte s námi zajímavé kombinace

Milé dámy, vážení pánové,

Opět pro Vás máme několik tipů na spojení vína s jídlem.

Prvním tipem je jednoduchá, ale harmonická kombinace krůtích medailonků (v našem případě v bio kvalitě) a salátu z domácích rajčat. K tomu jsme vyzkoušeli Poggio alle Nane z toskánského vinařství Le Mortelle.

Název vína je odvozený od místa původu, "Nane" pak znamená v lokálním dialektu slovo "kachna". Je vyrobené z odrůd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a Carmenère. Jedná se o víno, které je svojí kvalitou na stejné úrovni svých slavnějších „sourozenců“ z portfolia rodiny Antinori, jako například Tignanello.

Dalším příkladem vhodné kombinace je telecí maso připravené na grilu, s lehkým rajčatovým salátem, spojené s piemontským vínem Barbaresco, z vinařství Prunotto. Víno je vyrobené výhradně z odrůdy Nebbiolo a má plnou a hedvábnou chuť s dlouhotrvajícím závěrem.

S nastupující houbařskou sezonou je naším posledním tipem houbové rizoto s vepřovou panenkou – v našem případě ve spojení s vínem Solér z vinařství De Stefani, ze severoitalského regionu Veneto. Jedná se o zajímavou směs odrůd v poměru 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Carmenére, 20% Refosco a 20% Marzemino. Výsledná kombinace s rizotem nás moc potěšila.

Objevujte s námi zajímavé kombinace.

Vaši

                                                                            Miloš Táborský a Kamil Gruncl