26. dubna 2022

Párujeme víno s jídlem

Párujeme víno s jídlem
Párujeme víno s jídlem
Párujeme víno s jídlem
Párujeme víno s jídlem

Milé dámy, vážení pánové,

Po krátké době se s Vámi chceme podělit o naše další zkušenosti v kombinování vín z naší nabídky s vybranými jídly.

A protože milujeme Itálii, která je nekonečným zdrojem chutí a vůní, nabízíme hned několik osvědčených kombinací italských vín a jídel.

Prvním je klasický italský předkrm - Caprese salát, tedy Burrata s rajčaty a bazalkou. My jsme ji kombinovali, pro účely předkrmu, netradičně s červeným vínem, a to konkrétně s Primitivem di Manduria z vinařství Altemura ze stejnojmenné oblasti.

Další tipy směřují k těstovinám a to konkrétně:

 - tortellini plněné masem, podávané s olejem a parmazánem a to v kombinaci s toskánským Chardonnay, konkrétně Bramito della Sala 2021, od vinařství Antinori / Castelo della Sala

 - ravioli s parmskou šunkou, rajčaty, parmazánem, doplněné bazalkou a opět přelité olivovým olejem. Kombinace s toskánským červeným vínem Botrosecco z vinařského domu Antinori / La Braccesca (cuvée Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc) se nám moc líbila.

Posledním tipem je kombinace italského Sauvignon blanc z Friuli od Volpe Pasini. My jsme ho zkusili s trochu “ostřejším” jídlem - pikantní kuře v thajském stylu (kokosové mléko, chili, rýže). 

Na přípravu a dochucení všech jídel jsme použili olej z vinařství Tormaresca - Organic Extra Virgin Olive Oil.

Věříme, že jsme Vás inspirovali.

Váš Simply Wines Team :-)