12. května 2024

Gastronomické okénko

Gastronomické okénko
Gastronomické okénko

Milé dámy, vážení pánové,

Dobrých jídel není nikdy dost a tak jsme zpět s naším pravidelně nepravidelným “gastronomickým okénkem”, ve kterém přinášíme naše osobní zkušenosti s kombinací vína s jídlem.

Dnes bychom Vám chtěli doporučit víno Vivia, Toscana DOC z toskánského vinařství Le Mortelle. Toto cuvée odrůd Viognier, Vermentino a Ansonica jsme v aktuální chřestové sezoně spojili s telecí saltimbocou, podávanou s bílým chřestem. 

V dalším našem tipu jsme dali vyniknout chuti kvalitního steaku. Takové maso je nutné spojit s vínem, které jeho chuť nepřebije, ale podpoří! My jsme vybrali „(I’m) Perfetto“ Superiore Valpolicella Classico DOC z vinařství Buglioni. 

Dobrou chuť

Váš Simply Wines Team :-)