1. února 2021

Objevujte s námi zajímavé kombinace

Objevujte s námi zajímavé kombinace
Objevujte s námi zajímavé kombinace
Objevujte s námi zajímavé kombinace
Objevujte s námi zajímavé kombinace
Objevujte s námi zajímavé kombinace

Milé dámy, vážení pánové,

Opět pro Vás máme několik zajímavých tipů na spojení vína s jídlem.

A začneme jak jinak než se šampaňským z vinařství Doyard-Mahé - vyzkoušeli jsme s krevetovým salátem. Jednoduchá kombinace krevet, rajčat a Cuvée Empreinte, které je 100% Chardonnay, nás velmi potěšila.

"Druhým chodem” je kombinace Prosecco Extra Dry “0.15” z vinařství De Stefani. Díky postupu výroby, při kterém probíhá pouze jedna fermantace v teplotním rozmezí od 0º do 15℃, si zachovává svůj osobitý charakter se středně plným tělem. Proto jsme zvolili kombinaci s Tagliatelle al pomodoro. 

Prvním tichým vínem, které dnes budeme kombinovat, je Vivia z toskánského vinařství Le Mortelle. Vivia je směsí odrůd Vermentino a Viognier, které jsou doplněné odrůdou Ansonica. Jde o lehčí tip vína, proto jsme k němu servírovali míchaná vajíčka s parmigiano-reggiano, čerstvými rajčaty a špenátem. 

Hlavní chodem dnešního virtuálního menu je kuře na víně se zeleninou. My jsme ho podávali s italským vínem Vénis, z vinařství De Stefani. 

A pokud ještě nemáte dost, na závěr doporučujeme Pinot Noir Gran Reserva z chilského vinařství Dos Almas a k němu něco “malého” na chuť.

Přejeme Vám dobrou chuť.

Váš Simply Wines Team:-)