0
0 Kč
Položek v košíku: 0
Přejít do košíku »

Do dopravy zdarma zbývá: 2 500 Kč

-10%
Amarone della Valpolicella DOCG, Bailo

Amarone della Valpolicella DOCG, Bailo

1 079 Kč
1 199 Kč
Odesíláme ihned Skladem 21 lahví Kód produktu: S1008

Amarone je jedno z nejznámějších vín z regionu Veneto.

Traduje se, že Amarone vzniklo náhodou – sladké víno nazývané Recioto bylo zapomenuto v sudech, kde se další fermentací přetvořil cukr na alkohol. Při následném ochutnání se zdálo být hořké, tedy italsky „amaro“. A tak vzniklo Amarone.

Vyrábí se metodou sušení hroznů, která se nazývá „appassimento“. Po sklizni se hrozny suší na bambusových rohožích zhruba do ledna následujícího roku. Za tuto dobu ztratí 30-45% své váhy (podle odrůdy) a jsou tak koncentrovanější, než čerstvé hrozny.

Bailo Amarone della Valpolicella je směsí odrůd (30% Corvina, 40% Corvinone, 15% Rondinella a 15% Croatina).

Má jasnou rubínovou barvu a bohatou vůni s aroma zralých třešní, švestek a ostružin.

Chuť je strukturovaná, podpořená sametovými tříslovinami a širokou paletou tónů.

Dobře se hodí k boloňským špagetám, T-bone steaku, pečenému jehněčímu masu nebo výraznějším sýrům.

Má dlouhý potenciál zrání - až 35 let od roku sklizně.

Původ

Vinař De Stefani
Region Itálie
Oblast Veneto

Ocenění

  • Falstaff, 2016

    93
    bodů

Vlastnosti

šumivé/tiché Tiché
technologie Zraje 24 měsíců v nových barikových sudech a delší dobu v lahvi.
ročník 2016
objem láhve 0,75 l
dekantace Ano
počet lahví v kartonu 6
procento alkoholu 15 %
obsah cukru Suché
Odrůdy Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina
Párování Hovězí, Těstoviny, Sýry

Vinařství

De Stefani

Vína rodiny De Stefani mají původ v severoitalském regionu Veneto. Vinařství založil Valeriano de Stefani ve druhé polovině 18. století – vybral si místo s nejlepší půdou na panství Colvendrame v Refrontolu, na kopcích mezi Coneglianem a Valdobbiadene, severně od Benátek, které jsou v současnosti…

Více o vinařství
De Stefani

Vína od stejného vinaře

Červená vína

Facebook

Instagram