Do dopravy zdarma zbývá: 2 500 Kč

„Nacchero“ Toscana IGT
Víno se vyrábí z odrůdy Ciliegiolo, která se pěstuje v Maremmě již více než 170 let. Její původ je ale stále nejistý. Některé zdroje tvrdí, že odrůdu dovezli poutníci vracející se ze svatyně v Santiagu de Compostela (odtud název „Ciliegiolo di Spagna“), jiné zase říkají, že se jedná o odrůdu „Ciliegiolo dolce“, kterou popsal Soderini již v sedmnáctém století.
Hrozny na Nacchero se sklízejí výhradně ručně, po fermentaci v nerezový tancích zde přibližně 4 měsíce zraje a po nalahvování další 3 měsíce v lahvi.
Víno má zářivě červenou barvu.
Vůně je přímá a svěží, s aroma drobného červeného ovoce a šestek.
Chuť je jemná s osobním stylem.
Dobře se hodí k pokrmům z bílého masa, vegetariánským pokrmům nebo míchaným talířům, lze podávat i mírně vychlazené.
Původ
Vinař | Grillesino |
---|---|
Region | Itálie |
Oblast | Toscana |
Podoblast | Toscana IGT |
Vlastnosti
šumivé/tiché | Tiché |
---|---|
technologie | Fermentace v nerezových tancích |
ročník | 2023 |
objem láhve | 0,75 l |
dekantace | Ne |
počet lahví v kartonu | 6 |
procento alkoholu | 14,5 % |
---|---|
obsah cukru | Suché |
Odrůdy | Ciliegiolo |
Párování | Drůbeží, Těstoviny, Párty |
Vinařství
Grillesino
Vinařství Grillesino, nacházející se v obci Magliano v Toskánsku v jižní části Maremma, bylo založena v roce 1999. Vinice o rozloze 32 hektarů jsou vysázené převážně do apelace Morellino di Scansano DOCG. Od svého vzniku zde pěstují původní odrůdy Sangiovese a Ciliegiolo. V letech 2000 až 2002 se…
Více o vinařství »